Jouw biografie

LATEN SCHRIJVEN


HOE VIND IK EEN SCHRIJVER OM MIJN BIOGRAFIE TE LATEN SCHRIJVEN?

Het inhuren van een professionele schrijver om jouw biografie te laten schrijven, is een belangrijke beslissing. Het betekent dat jullie samen een spannende, soms veeleisende en onvergetelijke reis beginnen.

Samen zullen jij en je schrijver je levensverhaal vormgeven tot een biografie die geschreven is in jouw stem en volstaat met jouw boodschappen en levenslessen. Maar waar moet je beginnen? Hopelijk vind je hier antwoorden op al je vragen.


HOE VIND IK EEN GESCHIKTE SCHRIJVER?

De eerste zoektocht is zo moeilijk niet. Een eenvoudige Google-zoekopdracht zal een flink aantal schrijfbedrijven opleveren.

Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet en weet waar jij naar op zoek bent. Vraag altijd voorbeelden en referenties. Elke zichzelf respecterende schrijver zal je een portfolio kunnen laten zien. Verdiep je in de aanpak en schrijfstijl van de schrijvers en bedenk of dit bij jou past. Misschien de belangrijkste tip: zorg ervoor dat je je op je gemak voelt bij de schrijver, want jullie zullen samen veel tijd doorbrengen.

WIE BEZIT DE RECHTEN VAN MIJN LEVENSVERHAAL?

In het contract dat je met de schrijver ondertekent, moet vermeld staan dat jij - de persoon die het werk in opdracht heeft gegeven - alle rechten op het werk hebt, inclusief het auteursrecht. Er moet ook zwart op wit staan ​​dat je vrij bent om het materiaal op welke manier dan ook te gebruiken, zonder verdere compensatie voor de schrijver.

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Het schrijven van een biografie bestaat uit verschillende stappen.

1) Interviews en onderzoek om jou en je verhaal te leren kennen

Dit kan op afstand worden afgehandeld via Skype of telefoon, of de schrijver komt op bezoek. Afhankelijk van de omvang en schaal van het project moet je zeker uren of zelfs dagen aan interviews verwachten.

2) Plannen en schetsen van je boek

Met de aantekeningen in de hand begint de schrijver een plan voor je biografie op te stellen. De schrijver zal het plan eerst aan je voorleggen. Zodra jouw goedkeuring gegeven is, kan de schrijver aan de slag met het belangrijkste werk: schrijven!

3) De inhoud schrijven

De schrijver zal de eerste versie van het boek op papier zetten. Dit is een langdurig en intensief proces, dus tijdens stap drie zal je even geduld moeten hebben.

4) Revisies op basis van jouw feedback

Vervolgens krijg je de gelegenheid om het concept te lezen en van feedback te voorzien. Het is raadzaam om een gedetailleerde lijst maken met wijzigingen of correcties die je door de schrijver wil laten aanbrengen. Vervolgens zal de schrijver het boek herschrijven aan de hand van jouw aanpassingen.

5) Laatste spellings- en grammaticacontrole

Zodra het schrijven en de revisies zijn voltooid, zal de schrijver de biografie nog eenmaal doornemen om ervoor te zorgen dat er geen taalfouten meer in staan. Vervolgens is het moment toch echt gekomen: jouw biografie is klaar!

Geïnspireerd geraakt? Wil jij jouw levensverhaal graag als boek in je handen houden? Neem dan contact op met de Levensbrouwerij. Bij de Levensbrouwerij schrijft een historicus en gepubliceerd auteur jouw levensverhaal. De biografie wordt beeldend en vakkundig opgeschreven. Daarnaast worden jouw verhalen in het boek geduid met een historische blik. Zo begrijpt de lezer niet alleen wat er gebeurde in jouw leven, maar ook waarom. Een bijzondere toevoeging aan de boekenkast van jouw familie!