OVER MIJ

Mijn naam is Klaske Schep. Ik ben gespecialiseerd in (cultuur)geschiedenis en combineer mijn wetenschappelijke geschiedkundige achtergrond graag met mijn liefde voor schrijven. Op de middelbare school schreef ik de eerste versie van mijn historische debuutroman Singleton op zijn stilst. Tijdens mijn studie heb ik geleerd om mijn teksten aan te vullen met historisch onderzoek. Dit gaf mij de vaardigheden die ik nodig had om het boek te herschrijven. In 2020 werd mijn boek gepubliceerd. 

Ik zet mijn historische kennis en schrijfervaring graag in om jouw levensverhaal vakkundig op papier te zetten. Bronnen interviewen vind ik één van de mooiste kanten van geschiedkundig onderzoek. Daarnaast haal ik in mijn vrije tijd veel plezier uit hardlopen, lezen, bloggen en reizen.

MIJN BOEK

Achterflaptekst Singleton op zijn stilst:

Wat maakt iemand medeplichtig aan een wreed systeem? Met deze vraag worstelt Thomas Robinson, eenentwintigjarige journalist en alcoholist. Het jaar is 1975 en we bevinden ons in Singleton, een slaperig dorp in New South Wales, Australië. Thomas schrijft voor The Singleton Argus om de huur te betalen - en het dagelijkse bier in zijn pub. Dan krijgt hij de opdracht om een artikel te schrijven over alcoholmisbruik bij de plaatselijke Aboriginalgemeenschap. Thomas besluit de zwijgzame man van zijn pub uit te nodigen voor een interview, met mogelijk noodlottige gevolgen. Want zijn verhaal, over gestolen kinderen en een grote stilte, is onherroepelijk verweven met Thomas' eigen verleden.

Lezersreacties bol.com:

'Prachtig boek over een onderwerp dat meer aandacht verdient. Beeldend en inlevend verteld.'

'Een dramatisch verhaal waar je helemaal in getrokken wordt.'

'Ontzettend goed boek. Knap hoe een Nederlandse schrijfster een verhaal dat zich afspeelt in Australië zo geloofwaardig en persoonlijk weer kan geven.'