Aan wie laat jij jouw levensverhaal lezen?

05-04-2023


Het schrijven van een levensboek: een ongelooflijk waardevol en persoonlijk proces. Maar als je je levensboek hebt geschreven, wat doe je er dan mee? Moet je het delen met anderen? En zo ja, wie moet het lezen en waarom?

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat jouw levensboek jouw verhaal is. Je hebt er hard aan gewerkt om het te schrijven en het is aan jou om te beslissen wat je ermee wilt doen. Maar het delen van je levensboek met anderen kan zeker voordelen hebben.

Als je ervoor kiest om je levensboek te delen, zijn er verschillende mensen die het zouden moeten lezen. Ten eerste, als je kinderen hebt, is het delen van je levensverhaal met hen een prachtig geschenk. Je kinderen kunnen leren over hun familiegeschiedenis en de ups en downs van het leven die je hebt meegemaakt. 

Maar het delen van je levensboek beperkt zich niet alleen tot je directe familieleden. Het kan ook zinvol zijn om het te delen met vrienden, kennissen of andere dierbaren. Vaak helpt het hen om je beter te begrijpen en om je leven vanuit een ander perspectief te zien. Jouw boek kan ook een inspiratiebron zijn voor anderen, vooral als je een moeilijke tijd hebt doorgemaakt en er uiteindelijk sterker uit bent gekomen.

Bovendien kan het delen van je levensboek met anderen je eigen persoonlijke groei en reflectie bevorderen. Wanneer je jouw verhaal deelt, leidt het gesprek dat volgt soms tot nieuwe inzichten en begrip over jouw eigen leven en ervaringen.

Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat het delen van je levensboek met anderen een persoonlijke keuze is. Als je niet comfortabel bent met het idee om je verhaal met anderen te delen, dan hoef je dat niet te doen. Het is aan jou om te beslissen wat het beste is voor jou en je familie.

Bij de Levensbrouwerij geloven wij dat ieder verhaal de moeite waard is om te vertellen. Wil je meer weten? Op zoek naar een schrijver die jouw levensverhaal vertelt? Neem dan contact met ons op.