Een generatieboek: jullie familieverhalen vereeuwigd

25-07-2023

Onze families: het zijn de dragers van ons erfgoed, onze tradities en onze verhalen. Het schrijven van een generatieboek, waarin meerdere generaties binnen de familie hun leven en ervaringen delen, is een prachtige manier om deze kostbare verhalen vast te leggen.

Wat maakt zo'n proces zo bijzonder? En is dit ook iets voor jouw familie?

Het schrijfproces

Het schrijven van een generatieboek biedt een unieke gelegenheid om samen te werken met je familieleden. Het proces van het verzamelen en delen van verhalen, herinneringen en inzichten brengt mensen dichter bij elkaar.

Je leert elkaar beter kennen, ontdekt nieuwe herinneringen en creëert een diepere band door deze gedeelde ervaring.

Verloren gewaande verhalen

In onze drukke wereld, waarin weinig tijd is voor diepgaande gesprekken, gaan er vaak verhalen verloren. Het schrijven van een generatieboek stelt familieleden in staat om verloren gewaande verhalen op te halen en te behouden.

Deze verhalen zijn een waardevol onderdeel van de familiegeschiedenis en het behoud ervan verrijkt niet alleen de toekomstige generaties, maar ook degenen die ze vertellen en ze horen.

Een blijvende erfenis

Een generatieboek is een tastbare erfenis die van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Een geschenk aan de toekomstige familieleden, waarin ze kunnen leren over hun afkomst, tradities en familiebanden. Het creëert een gevoel van continuïteit en een verbondenheid die verder reikt dan de tijd en afstand.

Het bevorderen van diepere gesprekken

Het schrijfproces van een generatieboek stimuleert diepere gesprekken tussen familieleden. Terwijl je samen herinneringen ophaalt en verhalen deelt, ontstaan er vaak gesprekken over onderwerpen die anders onbesproken zouden blijven. Deze gesprekken leiden vaak tot een beter begrip van elkaars leven, waarden en perspectieven.

Het generatieboek: iets voor jouw familie?

Veel families voelen zich niet 'bijzonder' genoeg om een boek aan hun verhalen te wijden. Maar niets is minder waar. Juist 'gewone' mensenlevens bieden onmisbare lessen voor 'gewone' lezers: hoe gingen zij om met de hoogtepunten en tegenslagen?

Wil jij jullie je familieverhaal graag vastleggen voor deze generaties en de volgende? Neem dan contact op met de Levensbrouwerij. Wij bieden trajecten op maat, van volledige ontzorging tot ondersteuning bij het schrijfproces.