Heb jij iets bijzonders meegemaakt? Schrijf een boek!

25-01-2023

Je hoeft zeker niet oud, beroemd of beide te zijn om een boek over je leven te laten schrijven. Heel gewone mensen overkomen soms merkwaardige dingen, zoals heftige tegenslagen of bizarre avonturen. Dit soort gebeurtenissen leveren vaak bijzondere levenslessen op. Het is zonde om deze inzichten niet te delen!

Ken jij deze spannende boeken over waargebeurde verhalen al?

  • "Jungle: A Harrowing True Story of Survival" door Yossi Ghinsberg: Dit is de autobiografie van Yossi Ghinsberg, een Israëlische backpacker die in 1981 in de Boliviaanse jungle vast kwam te zitten. Hij overleefde 21 dagen in de jungle voordat hij gered werd. De biografie beschrijft de gruwelijke ervaringen die hij onderging en hoe hij de hoop niet opgaf.


  • "Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster" door Jon Krakauer: Dit is een non-fictie boek dat beschrijft de reis van Krakauer naar de top van Mount Everest in 1996. Het boek beschrijft de gevaren die hij tegenkwam en hoe hij overleefde in een van de meest dodelijke expedities in de geschiedenis van de bergbeklimming.


  • "Into the Wild" door Jon Krakauer: Dit is een ander boek van Krakauer en is ook een non-fictie boek. Het beschrijft de reis van Christopher McCandless, een jonge man die zijn ouders achterliet en naar Alaska trekt om zijn droom te verwezenlijken om te leven in de wildernis. In het boek lees je over de moeilijkheden die hij tegenkwam en hoe hij overleed in de wildernis.


  • "Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail" door Cheryl Strayed: Dit is een autobiografie van Cheryl Strayed, die besluit om een 1.100-mijlen lange wandeltocht te maken langs de Pacific Crest Trail. Door dit boek leer je meer over de mentale en fysieke uitdagingen die ze tegenkwam en hoe ze haar leven weer op de rails kreeg.

Gelukkig hoef jij geen bijna-doodervaring te hebben gehad om een spannend levensboek op papier te kunnen zetten! Gewone, menselijke gebeurtenissen leveren vaak de mooiste herkenbare verhalen op. Een ingrijpend overlijden, het overwinnen van een ziekte, een leerzame reis... Alles is mogelijk!

Bij de Levensbrouwerij geloven wij dat ieder verhaal de moeite waard is om te vertellen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via de Contactpagina.