Is jouw leven te saai voor een biografie?

08-06-2023

'Maar wat nou als je een heel saaie klant krijgt?'

Die vraag krijg ik regelmatig als ik vertel over mijn werk als biograaf.

Erger nog is dat mensen vaak denken dat ze zelf niet interessant genoeg zijn voor een biografie.

Denk jij dat stiekem ook? Dan kan ik je geruststellen. Ik heb nog nooit een saaie klant gehad. Het gaat immers om een heel mensenleven, vol hoogtepunten, diepe dalen en levenslessen.

Hoe kan dat ooit saai zijn?

Jouw leven is absoluut een biografie waard. Hier is waarom.

We maken allemaal fouten en leren ervan. Jouw biografie kan anderen inspireren door de uitdagingen en obstakels die je hebt overwonnen. Jouw veerkracht en groei kan de sleutel zijn tot een doorbraak in de levens van anderen.

Het dagelijks leven zit vol met kleine overwinningen. Of het nu gaat om het halen van een persoonlijk doel, het overwinnen van angsten of het vinden van klein geluk, jouw biografie kan anderen laten zien dat succes niet altijd groots en spectaculair hoeft te zijn. Het zijn juist de kleine momenten die het leven de moeite waard maken.

Vind je jouw hobby's saai? Het is juist essentieel om jouw eigen passies en hobby's te omarmen. Ben je dol op tuinieren, schilderen, reizen of koken? Jouw biografie kan anderen laten zien hoe belangrijk het is om tijd te besteden aan de dingen waar je echt van houdt.

Vergeet niet dat het leven zit vol met avonturen. Ook wanneer ze niet zo groots en meeslepend zijn als in films. Reizen naar nieuwe plekken, nieuwe gerechten proberen, deelnemen aan lokale evenementen - dit zijn allemaal gewone avonturen die jouw biografie uniek maken. Ze kunnen anderen inspireren om het leven met een nieuwsgierige en avontuurlijke geest te omarmen.

Kortom, maak je geen zorgen als je denkt dat je leven niet 'interessant genoeg' is voor een biografie.

Juist normale mensen maken de meest fascinerende dingen mee. Jouw biografie heeft het potentieel om anderen te inspireren, lessen te leren en troost te bieden. Dus omarm je 'gewone' leven en laat je verhaal horen!

Interesse om jouw levensverhaal te laten schrijven door een vakkundige auteur? Of schrijf je liever zelf en heb je behoefte aan een klein steuntje in de rug? Bij de Levensbrouwerij kan het allemaal.