Jouw levensboek laten schrijven? Vier tips om de juiste schrijver te kiezen

20-03-2023

Een levensboek is een persoonlijk verhaal dat gaat over jouw leven en alles wat je hebt meegemaakt. Een waardevol geschenk zijn voor jezelf en je dierbaren. Jouw levensverhaal laten schrijven brengt ook  uitdagingen met zich mee, want hoe krijg jij jouw verhaal op een authentieke manier op papier? Daarom is het belangrijk om de juiste schrijver te vinden die jouw verhaal op de beste manier kan vastleggen.

Als je let op deze zaken, zul je zeker de schrijver vinden die bij jou past!

  1. Ervaring: Kijk naar de ervaring van de schrijver. Hebben ze ervaring met het schrijven van levensboeken? Hebben ze eerder boeken geschreven die vergelijkbaar zijn met wat jij wilt? Als een schrijver al veel ervaring heeft met het schrijven van levensboeken, is de kans groot dat ze weten hoe ze jouw verhaal op de juiste manier kunnen vertellen.

  2. Portfolio: Bekijk het portfolio van de schrijver. Wat voor soort boeken hebben ze geschreven? Wat is de stijl van hun schrijven? Kunnen ze jouw verhaal op een manier vertellen die bij jou past?

  3. Referenties: Vraag naar referenties van eerdere klanten. Hebben zij een goede ervaring gehad met deze schrijver? Was de schrijver in staat om hun verhaal op de juiste manier vast te leggen?

  4. Persoonlijkheid: Het is belangrijk dat je een schrijver kiest waarmee je een goede klik hebt. Je zult veel tijd met deze persoon doorbrengen en het is belangrijk dat je je comfortabel voelt om je verhaal met hen te delen.

Als je deze factoren in gedachten houdt, zul jij de schrijver vinden die bij jou past. Vergeet niet dat het ook belangrijk is om de tijd te nemen om te praten met verschillende schrijvers en om hun werk te bekijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Bij de Levensbrouwerij geloven wij dat ieder verhaal de moeite waard is om te vertellen. Wil je meer weten? Op zoek naar een schrijver die jouw levensverhaal vertelt? Neem dan contact met ons op.