BLOG

 

Je hoeft zeker niet oud, beroemd of beide te zijn om een boek over je leven te laten schrijven. Heel gewone mensen overkomen soms merkwaardige dingen, zoals heftige tegenslagen of bizarre avonturen. Dit soort gebeurtenissen leveren vaak bijzondere levenslessen op. Het is zonde om deze inzichten niet te delen!

Het schrijven van je biografie is waarschijnlijk één van de meest complexe projecten van je leven. Want waar begin je? En hoe breng je structuur aan in een complex en genuanceerd mensenleven? Een beproefde methode is om jouw levensboek te schrijven aan de hand van thema's. Thema's worden in literaire verhalen gebruikt om vorm te geven aan de...

Het kan vele jaren duren om een goed boek te schrijven. Het kan een heel leven duren om een levensverhaal op papier te zetten. Heb je besloten om jouw levensboek te maken? Gefeliciteerd! Een levensboek maken vergt veel tijd en doorzettingsvermogen, maar met deze vijf tips wordt het ongetwijfeld een succes.

Ieder mens heeft een uniek levensverhaal. Er bestaat niet zoiets als twee levensverhalen die hetzelfde zijn. Als schrijver van levensverhalen en historicus vind ik dat iedereen de tijd moet nemen om zijn verhaal op papier te zetten.

Iedereen zou regelmatig een biografie moeten lezen. Een biografie geeft ons niet alleen inzicht in het leven van bijzondere mensen, maar inspireert ons ook om onze eigen doelen te bereiken.